26 nov. 2014

ДЕНЬ БІБЛІОГРАФІЇ ЯК ФОРМА ІНФОРМАЦІЙНОГО ТА ДОВІДКОВО-БІБЛІОГРАФІЧНОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ


День бібліографії - комплексний захід з популяризації бібліографічних знань, вироблення навиків користування бібліографічними посібниками, бібліографічним пошуком, покращення бібліотечного обслуговування взагалі.

Цей день ми почали в українському ліцеї ім. І.Нечуя-Левицького.
Наше знайомство з дітьми 6-А класу ліцею почалося з інформації про бібліографію та її значення, з пояснень доцільності її використання, презентації бібліографічних покажчиків бібліотеки ім. Б.П. Хашдеу та блогів "Chişinău-oraşul meu" і blogul filialei L.Ukrainka.


Діти уважно слухали, задавали питання, активно вступали в дискусію.


Відомо, що поєднання усної розповіді з наочною ілюстрацією сприяє виробленню у слухачів навиків застосовувати одержані знання на практиці.


Тому закріплення навичок на практиці відбувалося в ігровій формі у вигляді лото, присвяченому великому українському поету і художнику Т. Шевченку.


До Дня бібліографії в бібліотеці була оформлена виставка, на якій представлені інформаційні відомості про бібліографію, бібліографічні покажчики, видані бібліотекою ім. Б.П.Хашдеу і персональні бібліографії відомих діячів літератури та культури Молдови.



Un comentariu:

  1. Сегодня игровые формы обучения завоевывают признание на всех уровнях образования. И это, действительно, привлекательно!

    RăspundețiȘtergere