26 iul. 2012

 Автор: Барба


Пісня для Софії Ротару

     Не знаю, чи хтось ще більше зробив для України у плані естрадного мистецтва як Софія Михайлівна Євдокименко-Ротару, більше відома нам як Народна Артистка України Софія Ротару. Ця співачка, родом з Буковини, стояла біля самих джерел української естради і продовжує залишатися однією із самих популярних естрадних співачок всього пострадянського простору.

     Кожен свій концерт Герой України, володарка майже всіх найвищих титулів і відзнак бувшого СРСР,України, Молдови і Росії починає з української пісні корифея української естради В.Івасюка "Червона рута".

Пісні, яка принесла їй славу, з пісні, яка проголосила на весь світ, що є такий чудовий пісенний край - Україна! Цей рік у Софії Михайлівни ювілейний - 65 років з дня народження і 50 років як вона розпочала свою творчу діяльність, як співачка.


Саме тоді у 1962 році буковинська дівчинка перемогою на районному конкурсі розпочала свою пісенну кар'єру і досягла нечуваних висот естрадної популярності. Побажаймо ж їй довгих літ вокальної неперевершеності і ще довго радувати нас новими піснями.

І ми, читачі і працівники української бібліотеки ім. Лесі Українки міста Кишинева, приєднуємося до щирих побажань  і у свою чергу бажаємо співачці щастя і міцного здоров’я!


З святом Вас, Софіє Михайлівно!
























Un comentariu: