28 mai 2012

Літературно – музичний вечір «Суцвіття національних культур»




24 травня за ініціативою голови товариства «Просвіта» ім. Т.Шевченка Галини Рогової в бібліотеці було проведено засідання літературного клубу українських письменників «Сопілка Молдови». Це свято було приурочено до Днів словянської писемності і культури, які проходили в цьому році з 21 по 27 травня по всій Республіці Молдова.
Про різноманітні події Центра російської культури в РМ, про нові книжки російських письменників РМ розповів його керівник Дм. Миколаєв.
Всім присутнім було цікаво познайомитися з літературною діяльністю групи поетів та прозаїків з Молдови, яку очолює талановита людина Ніна Авідон. За неповний рік були надруковані поезії Н.Авідон, Г. Рогової, Ю.Дьячука, С.Лозинської, Н.Родіної, О.Медведенко в літературно – художньому журналі «П’ять стихій» ( місто Горлівка, Україна). Також це публікації наших земляків в українських журналах «Дніпро», «Лава», «Страна Озарение». Натхнення та успіхів Вам, шановні талановиті люди!
Наступною сторінкою нашего вечора стали виступи поетів, які читали свої нові вірші. Є.Осередчук, Ю.Дьячук, В. Синицький, С.Лозинска, М.Мунческу, доставили задоволення присутнім своєю поезією про весну, про кохання, про наболіле.
Закінчився вечір гумористичним виступом Івана Українського.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu