12 feb. 2015


Свято тих, хто любить книгу!
Щорічно в лютому місяці бібліотека відкриває свої двері для святкування чергової річниці з дня народження української поетеси і прозаїка Лесі Українки, чиє ім'я бібліотека з честю несе вже 24 роки. Лютий - це місяць святкування міжнародного дня рідної мови, а значить, це місяць зустрічей наших добрих друзів і співвітчизників в стінах бібліотеки. Приємним сюрпризом для всіх присутніх стала презентація нової збірки віршів поетів - членів літературного клубу «Сопілка Молдови». 


В альманасі, назва якого перекликається з назвою клубу, представлені кращі поезії Ніни Авідон, Галини РоговоЇ, Світлани Лозинської, Юрія Дячука, Євгена Осередчука, Олександра Кушніра. До збірки увійшли також поетичні твори юних обдарувань – учнів молдовських ліцеїв з вивченням української мови і літератури. Всі присутні поети декламували власні вірші.

Варто зазначити, що книга сучасних поетів української діаспори Молдови викликала неабиякий інтерес у всіх, хто не байдужий до художнього слова.
Цього року ми зібралися також віддати данину пам'яті великому молдавському поетові, нашому сучасникові Григору Вієру, якому цього року виповнилося б 80 років. Обдаровані діти, учні ліцеїв Михайла Коцюбинського та Василя Васілакі декламували вірші Григоре Вієру про життя, про маму, про народ, про рідну мову і свою Батьківщину - Молдову. 

Дорослі побажали  юним поетам, щоб у їх душах завжди було місце для творчості, щоб вони любили поезію і оспівували свої думки, мрії та сподівання у віршах.
А закінчилось наше свято піснями у виконанні музичного тріо «Сударушка».




Un comentariu:

  1. Спасибо за приглашение на данное мероприятие! Было интересно и познавательно.

    RăspundețiȘtergere