30 iul. 2010

Cărţi noi

Stanley Yelnats e sub puterea unui greu blestem. Un blestem de pe vremea nemernicului-ticălosului-hoţului de porci care a fost stră-străbunicul său şi care de atunci, îi urmăreşte pe toţi cei din familia Yelnats. Ne aflăm în momentul în care Stanley a fost pe nedrept trimis la o şcoală de corecţie, Tabăra Lacul Verde, unde băieţii îşi întăresc caracterul săpând zi după zi gropi de un metru şi jumătate în lungime şi de un metru şi jumătate în lăţime. La Tabăra Lacul Verde nu se găseşte nici un lac. Însă sunt o grămadă de gropi. Lui Stanley nu-i trebuie mult să-şi dea seama că se petrec lucruri necurate la Tabăra Lacul Verde. Băieţii nu sapă gropi pentru că trebuie să îşi întărească caracterul, ci pentru că Directoarea caută ceva. Dar ce-ar putea oare să fie îngropat în albia unui lac secat? Stanley încearcă să dezgroape acest secret într-o istorie plină de imaginaţie şi umor despre crimă, pedeapsă şi iertare. *** "Un roman isteţ, un caleidoscop de cuvinte încrucişate." The New York Times Book Review "O poveste directă şi fascinantă." School Library Journal "Are calitatea vieţii - şi chiar mai mult decât atât." Publishers Weekly "Povestea plină de imaginaţie şi personajele memorabile fac din această carte un titlu de primă mărime." Book Magazine Câştigător al medaliei Newbery; Câştigător al National Book Award; Câştigător al premiului Boston Globe-Horn Book; Câştigător al premiului ALA pentru cea mai bună carte pentru tineri; Desemnată carte de laudă de ALA; Câştigător al premiului Christopher pentru cea mai bună carte pentru copii; Recomandată de Horn Book; Desemnată cea mai bună carte a anului de Publishers Weekly; Premiată cu "Blue Ribbon" de Bulletin; Desemnată cea mai bună carte a anului de School Library Journal. LOUIS SACHAR este autorul cărţilor There's a Boy in the Girls' Bathroom, Dogs Don't Tell Jokes şi al multor seriale, printre care şi Marvin Redpost. Locuieşte în Austin, Texas, USA.
Tanar scriitor francez, profesor de literatura la Sciences-po, Florian Zeller (nascut in 1979) castiga Premiul Fundatiei Hachette chiar de la romanul sau de debut, Zapezi artificiale (2002), iar al doilea roman Amantii intamplatori, ii aduce premiul Prince Pierre de Monaco 2003. Cel de-al treilea roman al sau Fascinatia raului (Flammarion, Paris, 2004) este distins cu premiul Interallié.
Fascinatia raului e o fictiune erotico-literara cu accente de drama si cu parfum oriental, inspirat de o scurta calatorie la Cairo. Romanul a provocat cateva controverse din cauza legaturii prea evidente dintre personajul Millet si scriitorul francez Michel Houellebecq, autor al romanului Platforme, pentru care i s-a intentat un proces motivat de critica sa explicita la adresa Islamului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu