10 feb. 2011

Prezentarea picturilor ale Anei Evtuşenko

În luna ianuarie 2011 în incinta Bibliotecii Lesea Ukrainka din Chişinău a fost inaugurată expoziţia lucrărilor pictoriţei Ana Evtuşenko – membrul al Uniunii artiştilor plastici ai Moldovei, membru al Uniunii cineaştilor din Moldova, participant la numeroase expoziţii republicane şi internaţionale. Pictorul activează în domeniul desenelor animate şi ilustrării cărţilor.
Ana Evtuşenko este cunocută în Moldova ca autor al desenelor pentru manualele şcolare de limba ucraineană, rusă şi moldovenească, care sunt editate de către Ministerul educaţiei al Republicii Moldova. Ea este deasemenea autoarea desenelor revistei pentru copii „Alunel”. Ana Evtuşenko a ilustrat şi cartea tinerei scriitoare ucrainenene Olga Haryshyn „Colorează povestea” - prima carte pentru copii, care a fost editată în Moldova în limba ucrainenă.
Renumita pictoriţă a fost felicitat de către reprezentanţii Ambasadei Ucrainei în Republica Moldova, reprezentanţii uniunii artiştilor plastici, scriitori şi activişti ai Fondului de caritate „Renaştere”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu