12 apr. 2012

Poveşti de noapte bună.






Dragi copii, pentru ceasurile de seară destinse, cînd vă cuibăriţi în pătuc, după o zi grea, vă propunem pentru lectură următoarele cărţi:


Andersen, Hans Cristian. Răţuşca cea urîtă. -Bucureşti, [s.n.], 2003. -20 p.

Poveste pentru copii de Hans Christian Andersen despre suferinţele unei răţuşte necăjite în copilărie de cei din jur, dar care în timp - a devenit o graţioasă lebădă.

Povestea începe cu aceea că o mamă raţă care descoperă cu uimire în cuibul ei, pe lîngă odraslele sale şi un pui tare urîţel. Răţuşca fuge de acasă cu gîndul să plece spre ţările calde însă o prinde iarna...

Citind povestea Răţuşca cea urîtă, o să înţelegi de ce e mai important să fii mai frumos la suflet decît la înfăţişare.




Collodi, Carlo. Pinocchio. -Bucureşti. [s.n.],[s.a.]. -176 p.
Inventatorul Gepetto crează o marionetă din lemn pe nume Pinocchio. Neavînd un copil, Gepetto î-şi doreşte nespus ca propria lui creaţie să fie un baiat adevărat. O zînă ascultîndu-i gîndurile, îl face extrem de fericit îndeplinindu-i dorinţa. Ea îl pune pe Jiminy Cricket drept "conştiinţa" lui Pinochhio pentru al ţine pe acesta departe de orice încurcătură. Din păcate Jiminy nu-şi îndeplineşte cu succes slujba, iar Pinocchio intră în bucluc.












Poveşti de noapte bună. -Chişinău. [s.n.], 2008. -48 p.
cartea conţine trei poveşti: Cei trei purceluşi
Muzicanţii din Bremen
Jack şi vrejul de fasole
Dacă ai la îndemîna această carte, ai făcut, cu siguranţă, alegerea cea mai bună. Vei citi istorii de noapte bună captivante şi frumos ilustrate.










Perrault, Charles. Cenuşăreasa. -Chişinău, [s.n.], [s.a.]. -20 p.
Cenuşăreasa este cea mai cunoscută poveste de dragoste care nu are nevoe de nici o prezentare. Ceea ce e mai frumos în toată această povestire e cum cei doi, din două lumi complet diferite reuşesc să cunoască dragostea adevărată.










Scufiţa roşie. -Chişinău. [s.n.], [s.a.]. -64 p.
Povestea pentru copii despre o drăgălaşă fată cu scufiţă roşie, care în drumul spre casa bunicii din pădure, s-a întîlnit cu lupul cel viclean...

O poveste frumoasă despre cît de important e ca cei mici sa asculte mereu ce le spun părinţii.






Carroll, Lewis. Alice în Ţara Minunilor. -Iaşi. [s.n.], 2007.-100 p.
Lumea fascinantă imaginată de Lewis Carroll mereu a trezit interesul copiilor. Univesrsul din Ţara Minunilor face ca necunoscutul şi neînţelesul să pară familiar, logic şi cu siguranţă foarte amuzant.


















Creangă, Ion. Punguţa cu doi bani. -Chişinău, [s.n.], [s.a.]. -20 p.
Punguţa cu doi bani scrisă de îndrăgitul autor Ion Creangă este una din cele mai cunoscute poveşti din literatura română şi internaţională. O poveste fermecătoare, un subiect amuzant, multă fantezie, lecţii moralizatoare şi scrisă într-o limbă dulce, Punguţa cu doi bani, va incita pe mari şi mici.



Creangă, Ovidiu. Poveşti cu Barbălungă. -Bacău, [s.n.], 2011. -190 p.
Cartea conţine multe povestioare amuzante, înteresante şi cu multe ilustrate colorate.




















































































































































































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu