19 mar. 2013



Всесвітній день поезії


 Всесвітній день поезії був заснований делегатами 30 - ї сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО 1999 р. Перший Всесвітній день поезії пройшов 21 березня 2000 р. у Парижі (Франція), де знаходиться штаб-квартира ЮНЕСКО.

Метою встановлення дати Генеральною конференцією ЮНЕСКО було привернути увагу суспільства до поетичної спадщини та необхідності звернення до неї у виховній і просвітницькій діяльності.

Цей день відзначають щорічно. Нові видання, виставки, поетичні конкурси, виступи поетів повертають нас у світ слова, що пробуджує в душі найкращі почуття.
  
Всесвітній день поезії — це ще й нагадування всім сучасникам про великих поетів, які своїм твердим словом впливали на долі цілих  держав і завжди були в пошані.


Збірки поезій Лесі Українки, Тараса Шевченка, Василя Симоненка, Степана Руданського задовольнять спраглий потяг читачів нашої бібліотеки до Слова – витонченого і відточеного, простого та щирого, надто потрібного для душі в час загрозливої економічної кризи, здатної заполонити світ , та неспроможної заполонити уми.
   
Шановні відвідувачі сайту!

Від щирого серця вітаємо Вас із цим святом! Бажаємо творчих успіхів, натхнення і солодких літературних перемог. Читайте і декламуйте, пишіть і присвячуйте!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu