23 dec. 2013


Нащадки пам'ять бережуть



В нашій бібліотеці відбулася Міжнародна наукова конференція «Актуальні питання історії, мови та культури українців Молдови та молдован України», присвячена пам’яті академіка, письменника і громадського діяча Костянтина Поповича.
 Конференція пройшла з ініціативи Української громади м. Кишинева ім. П.Могили в рамках Других наукових читань, присвячених життю і діяльності видатного вченого.
У роботі конференції взяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Молдова Сергій Пирожков, представники Академії наук Молдови, державних органів влади, Спілки журналістів України, актив української громади та громадські діячі.

Посол України в Республіці Молдова Сергій Пирожков передав у фонд бібліотеки комплект 16-томного видання «Вибрані твори К.Ф. Поповича».
На протязі всього часу існування бібліотеки ми проводили зустрічі,
літературно – поетичні вечори, презентації книжок К.Ф.Поповича, які
всіляко сприяли тому,щоб ми – етнічні  українці Молдови, пам'ятали
і шанували свою історичну Батьківщину, її мову, літературу, культуру і
традицїї.

Провідні науковці та освітяни  Києва, Чернівців, Одеси, Бельць та Кишинева виступили з докладами по заявленій тематиці. Виступи викликали  жвавий інтерес і
бурхливі обговорення.
                 




2 comentarii:

  1. Константин Попович был талантливым человеком, внёс свой вклад в нашу культуру и наши жизнь, так же в жизни будущего поколения. Молодцы что помните и чтите светлую память …

    RăspundețiȘtergere
  2. Спасибо большое, Airin Darii за проявленый Вами интерес к работе нашей библиотеки

    RăspundețiȘtergere