20 iul. 2014

ІГРИ - ДЖЕРЕЛО РАДІСНИХ ЕМОЦІЙ


     Рухливі ігри - один із способів фізичного розвитку дитини. Вони дозволяють зняти фізичну втому з м'язів, досягти емоційного перемикання з одного виду діяльності на інший.
     Рухливі ігри особливо кохані дітьми, адже вони - важливе джерело радісних емоцій. Ігри стимулюють активну роботу, думки, сприяють розширенню кругозору, вдосконаленню всіх психічних процесів.
    Рухливі ігри формують позитивні моральні якості у дітей. Доброта, взаємодопомога, підтримка, сміливість, уважність, взаємовиручка високо цінуються серед гравців. А такі якості  як боягузтво, себелюбство, похвальба засуджуються.

     Найрізноманітніші ігри проводимо ми з дітьми в бібліотеці та за її межами. Від дуже активних до спокійних, що дозволяють зосередитися і поміркувати .


     Серед рухливих ігор найбільш улюблені дітьми ігри з предметами, такими як м'яч, скакалка, гумки і навіть прищіпки. Їх ми використовуємо в конкурсах та естафетах. Серед найпопулярніших ігор такі як «Пріщепочкі», «Музичні стільці», «Шеренга», «Хижак», «Живе - неживе», «Знайди колір».


     Настільні ігри з фішками й кубиком, цифрове лото з бочонками, різні види доміно - все це добре сприймається як «відпочинок» після фізичних навантажень.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu