16 iul. 2014


Про "Улюбленого бродягу" і мудрість українців - нові книги Надії Гуменюк та Володимира Лиса


     Нові книги подружньої пари Володимира Лиса та Надії Гуменюк, майже одночасно, вийшли в світ цієї весни. Повісті про кохання "Улюблений бродяга" від української письменниці Надії Гуменюк вже у продажу з квітня, а нову книгу "З сонцем за плечима. Поліська мудрість Пелагеї" народний письменник Володимир Лис презентував у травні. Вийшли вони у видавництві "Клуб сімейного дозвілля".

     Нова книга-літопис від лауреата численних нагород і премій Володимира Лиса - це життєвий досвід на перший погляд звичайної сільської жінки, бабусі Пелагеї, - це та сама велика мудрість нашого народу. І можливість долучитися до неї - велике щастя. "Із сонцем за плечима. Поліська мудрість Пелагеї" не просто книга - це літопис народного досвіду, пам'ятник давньої мудрості українського народу. І цією мудрістю щедро ділиться чоловік чистий, глибокий і в той же час дуже простий. Власне, яким і повинен бути справжній мудрець.

Книга Надії Гуменюк "Улюблений бродяга" - увібрала в себе вісім маленьких повістей про кохання. Вісім простих історій, які пройдуть наскрізь і залишать після себе спогади. Спогади про своє, бо у кожного з нас є історія, переживши яку розумієш, що вже ніколи не будеш таким, як раніше. А якою вона була - запаморочливо щасливою або пронизливо болісною або тою та іншою одночасно, - мабуть, не так вже й важливо.
"Ці історії взаємин двох людей неможливо читати без душевного болю. Бо в них не тільки цікаве переплетення сюжетних ліній, але і витончені малюнки рухів душ - чоловічої і жіночої. Тому після прочитання книги виникає відчуття дотику до вічної таємниці гармонії, на якій тримається світ ", - говорить Володимир Лис про книгу" Улюблений бродяга ".




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu