21 oct. 2014



Яскрава подія в житті української діаспори Республіки Молдова

19 жовтня 2014 року в Національній філармонії Республіки Молдова ім. Сергія Лункевича відбулися урочистості, присвячені святкуванню 200 - річчя національного поета України Тараса Шевченка. Захід відбувся в рамках Х Міжнародного фестивалю мистецтв «Plai Natal» під патронатом Голови Парламенту Ігоря Кормана. Організатором фестивалю виступила кавалер ордену Княгині Ольги ІІІ ступеня, заслужена артистка Республіки Молдова Олена Тер. Концерт об'єднав сотні любителів прекрасного - українців Молдови, діячів культури, політиків двох країн, представників дипломатичного корпусу, акредитованих в Кишиневі.

У великій концертній програмі виступили талановиті артисти і художні колективи з України та Молдови, серед яких заслужена артистка Республіки Молдова Олена Тер, заслужена артистка України Леся Горова, лауреат міжнародних конкурсів Руслана Лоцман та інші.
Видавництво Букрек міста Чернівці подарувало нашій бібліотеці, Центру академіка М.Емінеску та школам і ліцеям міста Кишинева з викладанням української мови та літератури комплекти книжок, за що ми висловдюємо щиру подяку гостям з України.
Проведені заходи надали нового імпульсу для зміцнення і розвитку зв’язків між співвітчизниками України та Молдови.

2 comentarii:

  1. Замечательное мероприятие! Хорошо освещено. А в библиотеку надо зайти, посмотреть подаренные книги.

    RăspundețiȘtergere