29 iul. 2015

                                 "НЕВИДИМІ" КРОКУЮТЬ ПО КРАЇНІ
   Питання торгівлі людьми не перестає бути актуальним протягом останніх десятиліть. Все прогресивне людство встає на боротьбу з цією проблемою сучасного суспільства. Відомо, що чимало наших співвітчизників з Молдови та України стали жертвами такого беззаконня. Цій проблемі було присвячено чимало книг, експозицій. Все це направлено на те, щоб привернути увагу державних діячів, чиновників, юридичних організацій до сформованої  ситуації, та сприяти вирішенню цієї складної проблеми. Ніхто не повинен залишатися байдужим.

   Інформаційний портал газети «День» повідомив про те, що на Соборній площі міста Чернівці 28 липня 2015 року представлена арт-інсталяція «Невидимі».  У сквері встановлено 120 силуетів, що уособлюють 120 тисяч українців, які постраждали від торгівлі людьми за останні 24 роки. На кожній фігурі – невигадана історія окремих людей, які пережили рабство.

   Інсталяція спрямована на те, щоб привернути увагу до проблеми торгівлі людьми та розповісти реальні історії постраждалих осіб, які живуть серед нас, але часто лишаються непоміченими. Вона пробуде в Чернівцях до 18 серпня, а потім подорожуватиме іншими регіонами України.
   Сподіваємося на те, що подібні акції  та заходи сприятимуть  найшвидшому викорінюванню сучасного рабства.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu