24 iul. 2014


Ilustraţiile mele din cartea preferată

În cadrul bibliotecii s-a petrecut concursul de creaţieIlustraţiile mele din cartea preferatădupă cartea Urmele mele frumoasede Iulian Filip.



Această activitate este centrată pe creaţie, avînd ca scop stimularea imaginaţiei la copii. Copiilor li s-au oferit materiale de lucru: creioane colorate, carioci, acuarelă, foi ş.a din care ei trebuiau să creeze cele mai frumoase şi interesante desene, care i-au impresionat mai mult în urma lecturii acestei cărţi. Fiecare dintre participanţi a încercat să ne surprindă cu un desen unic în felul său.



Fiind complet absorbiţi de activitate copiii au desenat o lume întreagă de povestе, dar  pentru mulţi dintre ei  dinozaurul  cel mare şi verde  a avut prioritate. Majoritatea copiilor l-au desenat în cele mai frumoase culori.


La crearea desenelor copiii au folosit toate culorile curcubeului. Se vede că ei au rămas fascinaţi de carte, iar această impresie au redat-o în desenele lor.

 Astfel în urma concursului s-a organizat şi expoziţia de desene, care a dat o multitudine de culori vii şi a adus un stropt de veselie bibliotecii. Activitatea dată a fost coordonată de către bibliotecari care pe tot parcursul au fost alături de copii, îndrumîndu-i acolo unde era nevoie. Ne-am convins încă o dată că toţi copii sunt talentaţi în felul lor. Succese multe acestor mici pictori.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu