29 oct. 2015

Всі ми різні і в цьому наша сила ...


Головним в житті всього людства є дружба народів, згуртованість. Якщо всі будуть дружити, знаходити компроміс, цінувати людське життя, то не буде воєн і міжусобиць - ця думка стала головним лейтмотивом нашого зібрання.

За круглим столом зібралися активні та цілеспрямовані етнічні українці Республіки Молдова, які, не втрачаючи національної самобутності, вписали свої сторінки в культурну спадщину, проявили почуття вдячності і любові до молдавської землі. Їх життя пов'язане з Молдовою, а творчість сприяє зміцненню міжнаціональної толерантності та непорушності перевіреної віками дружби.
За плідну роботу багато з них були удостоєні нагород. Грамоти та дипломи від міністра культури РМ Моніки Бабук, Товариства зв'язків з українцями за межами України "УКРАЇНА - СВІТ", Товариства української культури Республіки Молдова у зв'язку з 25 - річчям від дня його заснування були вручені багатьом активістам.

Ми, українці, шануємо народ, серед якого живемо, любимо землю, на якій працюємо, знаємо державну мову і поряд з цим докладаємо багато зусиль для того, щоб не померло рідне слово, жила традиція і стверджувалося поняття "українець Молдови".



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu